La TDT, la televisió del futur

televisió digital

Són moltes les llars que ja s’han adaptat a la televisió digital terrestre (TDT), el nou sistema de difusió de senyal de televisió que ben aviat haurà substituït completament la transmissió analògica. La data ja fa temps que està fixada. Serà l’abril de l’any vinent quan el període de transició finalitzarà definitivament.

La TDT es transmet per radiofreqüència i funciona a través d’ones hertzianes terrestres, però es diferencia de la televisió analògica convencional en el fet que utilitza uns múltiplexs que permeten la transmissió de diversos canals en un mateix rang de freqüències. Això permet, doncs, un gran augment de l’oferta audiovisual, a banda de la millora de la qualitat de la imatge i el so i la disponibilitat de serveis interactius.

Actualment, les cadenes d’àmbit estatal encara emeten la seva programació en difusió simultània (simulcast, en anglès), però és evident que cada cop són més els usuaris que volen comprovar els avantatges que ofereix aquesta nova tecnologia.

Per incorporar aquest sistema de transmissió digital només heu de seguir tres passos. En primer lloc, comprovar l’àrea de cobertura, en segon lloc, adaptar la instal·lació d’antena i, finalment, disposar d’un descodificador digital (extern o integrat al televisor).

Per anar-vos habituant a aquest seguit de termes i a la resta de terminologia de l’àmbit, ja sabeu que podeu consultar el Cercaterm.