Back to top

Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada

Presentació

Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2020
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya. Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. Fundació i2CAT

 

La Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada recull un centenar de termes relacionats amb els entorns immersius. S'hi troben els conceptes bàsics referits a les tipologies d'entorns immersius, a l'equipament, a aspectes tècnics i a aspectes socials i d'interacció. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i experts procedents d'empreses del sector digital i de l'Administració, que trobareu referenciats al document Equip de treball.  Atès que l'àmbit de la realitat virtual i la realitat augmentada està en plena expansió i té aplicacions en entorns industrials, científics, educatius i d'oci, aquest projecte ofereix un primer conjunt de terminologia bàsica obert a l’ampliació i l'actualització, que faciliti la comunicació en català en aquest àmbit i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball

 

Material complementari:
Realitat virtual i realitat augmentada. Equipament i tècniques (Infografia)

Realitat virtual i realitat augmentada. Equipament i tècniques   Realitat virtual i realitat augmentada. Equipament i tècniques

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb la col·laboració de:

Logo Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública        Logo i2CAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020 (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/291>

 

Darrera actualització: 17-08-2023