Back to top

Terminologia de la visualització de dades

Presentació

Terminologia de la visualització de dades - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018
Amb el suport de: Govern d’Andorra
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya. Departament de la Presidència. Direcció General d’Atenció Ciutadana; OneTandem

 

En l’era de la sobrecàrrega informativa i de les dades massives, una nova disciplina a cavall entre la ciència de dades, el periodisme i el disseny ha pres protagonisme a l’hora de comunicar informació i idees complexes de manera clara i comprensible, precisa, eficient i, sobretot, visual. És el que es coneix com a visualització de dades.

Aquest diccionari presenta una cinquantena de termes en català, castellà i anglès, amb notes i imatges, si escau, corresponents als principals formats de visualització més utilitzats a dia d’avui.

L’obra és fruit de la col·laboració del TERMCAT amb la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i l’empresa OneTandem, autors de la Guia de visualització de dades, que representa un referent per a tots els professionals que es dediquen a treballar amb dades (explorar-les, analitzar-les i explicar-les gràficament) i que ha servit, en bona part, com a corpus de partida i buidatge.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

Material complementari:

Guia de visualització de dades (PDF)
La visualització de dades (Vídeo)
Gràfics de la visualització de dades (Infografia)

Guia de visualització de dades

 La visualització de dades (vídeo)

 Gràfics de visualització de dades (infografia)

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb el suport de:

Logo Govern Andorra

 

Amb la col·laboració de: 

Logo Departament de Presidència i Cultura          Logo ONETANDEM

   

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la visualització de dades [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2018. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/254>

Darrera actualització: 29-09-2023