El TERMCAT tradueix al català la Norma ISO 27001

Norma 27001

El Centre de Terminologia TERMCAT ha elaborat la versió catalana de la norma de certificació UNE-EN ISO/IEC 27001:2017 Tecnologies de la informació. Tècniques de seguretat. Sistemes de gestió de seguretat de la informació. Requisits, en el marc de l’acord establert amb l’Associació Espanyola de Normalització-UNE i del conveni firmat entre la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Lingüística, per a fomentar l’ús del català en el món empresarial. Amb aquesta norma, el TERMCAT ja ha fet disponibles en català més de 30 normes d’àmbits tan diversos com el medi ambient, la indústria tèxtil, les instal·lacions elèctriques o la indústria gràfica.

En el context actual, la seguretat dels sistemes d’informació s’ha convertit en un dels principals objectius de qualsevol organització. La Norma UNE-EN ISO/IEC 27001:2017 exposa els requisits per a definir, implantar, mantenir i avaluar un sistema de gestió de la seguretat de la informació dins d’una organització que en garanteixi la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat en tots els vessants (informació digitalitzada, documentació en paper, dades personals, propietat intel·lectual, etc.). Alhora, aquesta norma constitueix un estàndard de certificació perquè les empreses puguin prevenir, eliminar o reduir eficaçment les amenaces i els riscos mitjançant la implantació de sistemes de control adequats.

En l’elaboració de la versió catalana s’ha disposat de l’assessorament d’especialistes de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

El TERMCAT s’ocupa de l’elaboració de la versió oficial catalana de les normes UNE des del 2005, any en què va signar un conveni de col·laboració amb l'Associació Espanyola de Normalització-UNE. El procés que se segueix en la traducció de normes s'adequa als requisits establerts per la norma europea UNE-EN 15038, de serveis de traducció. Podeu consultar la relació de normes UNE disponibles en català al web del TERMCAT, i la terminologia continguda en els glossaris de les normes traduïdes, al Cercaterm.

Per a l'adquisició d’aquestes i altres normes, us podeu adreçar a UNE o al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.