El TERMCAT publica la Terminologia de la visualització de dades, que difon els termes bàsics d’aquesta disciplina d'interès creixent

Visualització de dades

Aquest dimecres, 21 de novembre, el TERMCAT publica en línia la Terminologia de la visualització de dades, que recull una cinquantena de termes en català, castellà i anglès, amb notes i imatges, si escau, corresponents als formats de visualització més utilitzats a dia d’avui.

La visualització de dades és una nova disciplina a cavall entre la ciència de dades, el periodisme i el disseny, que ha pres protagonisme a l’hora de comunicar informació i idees complexes de manera clara i comprensible, precisa, eficient i, sobretot, visual, en l’era de la sobrecàrrega informativa i de les dades massives.

Per exemple, s’hi poden trobar conceptes generals com ara descripció emergent, enllaç i marcatge i narrativa per desplaçament, o bé termes més específics que designen tipus de gràfics, com ara gràfic de bombolles, gràfic de barres, gràfic de radar, gràfic múltiple, gràfic de sectors o mapa d’arbre.

L’obra ha tingut el suport del Govern d’Andorra i és fruit de la col·laboració del TERMCAT amb la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i l’empresa especialitzada OneTandem, autors de la Guia de visualització de dades, la qual es presenta també avui al Movistar Centre de Barcelona. Aquesta guia representa un referent per a tots els professionals que es dediquen a treballar amb dades i ha servit, en bona part, com a corpus de partida i buidatge.

La Terminologia de la visualització de dades forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 120 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.

Podeu veure també aquest curt vídeo de promoció del diccionari.