El TERMCAT publica la Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada

imatge d'unes ulleres de realitat virtual

El TERMCAT publica en línia la Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada, que recull un centenar de termes relacionats amb els entorns immersius. S'hi troben els conceptes bàsics referits a les tipologies d'entorns immersius (realitat ampliada, realitat mixta), a l'equipament (casc de realitat virtual, estímul olfactiu), a aspectes tècnics (àudio espacial, holoportació, latència de seguiment) i a aspectes socials i d'interacció (experiència òptima, presència emocional).

Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i experts procedents d'empreses del sector digital i de l'Administració, per mitjà de la Fundació i2CAT i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.

Atès que l'àmbit de la realitat virtual i la realitat augmentada està en plena expansió i té aplicacions en entorns industrials, científics, educatius i d'oci, aquest projecte ofereix un primer conjunt de terminologia bàsica obert a l’ampliació i l'actualització, que faciliti la comunicació en català en aquest àmbit i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants.

La Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.