El TERMCAT difon el vocabulari bàsic de la intel·ligència artificial en una nova infografia

imatge de la infografia

El TERMCAT difon des d’avui Intel·ligència artificial: vocabulari bàsic, una nova infografia interactiva en què es presenta una quinzena de termes propis d’aquest àmbit tecnològic que aquests darrers temps està experimentant un gran creixement.

Es tracta de termes com ara algoritme o algorisme, neurona artificial, xarxa neuronal artificial, aprenentatge automàtic, model de llenguatge extens, apunt o visió artificial. Són conceptes que els especialistes del sector que han col·laborat en la preparació del material han considerat bàsics, i s’ofereixen al costat dels equivalents en anglès, atès que aquesta llengua té un ús predominant en l’àmbit. Cada terme ofereix un enllaç a la informació completa del terme, amb la definició i equivalents en altres llengües.

L’objectiu de la infografia és contribuir a difondre les denominacions catalanes i a fer més entenedors els conceptes bàsics d’aquesta disciplina.

El material s’afegeix als prop de 150 materials gràfics i multimèdia del web del TERMCAT, que donen accés de manera visual a termes d’un ventall ampli de sectors.