El TERMCAT actualitza la Terminologia de la fotografia digital

Actualització fotografia digital

El TERMCAT publica en línia la segona edició de Terminologia de la fotografia digital, que recull 240 termes seleccionats a partir dels conceptes d’ús més habitual en la pràctica de la fotografia digital. Fruit de la col·laboració amb l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, s’ha ampliat el recull inicial amb 130 termes nous.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà i anglès; una definició, i, si escau, notes explicatives.

Entre els nous termes n’hi trobem de referits a càmeres i accessoris (autofocus continu, visor electrònic), a procediments i tècniques (bràqueting, liquar, mode de prioritat de diafragma), a atributs (contrast d’escena, trepidació, pixelació) i també a edició i publicació fotogràfica (correcció de color, filtre).

La Terminologia de la fotografia digital forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix prop de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.