S'actualitza el Vocabulari de les xarxes socials

Actualització Vocabulari xarxes socials

S’ha actualitzat el Vocabulari de les xarxes socialsque conté actualment prop de 155 termes relacionats amb les diferents xarxes socials, especialment el Facebook i el Twitter.

D’una banda, s’han elaborat fitxes per a termes que encara no s'hi podien trobar, entre els quals destaquen, per exemple, m’agrada, hiperconnectivitat, història i viralitat. I d’una altra banda, s’han incorporat al diccionari termes que tenen l’origen en altres productes del TERMCAT relacionats amb el mateix àmbit d'especialitat, com ara ciberassetjament, identitat digital, prèmium voluntats digitals.

El Vocabulari de les xarxes socials va veure la llum l’any 2012,  fruit de la col·laboració entre el TERMCAT, que hi aporta el treball terminològic, i la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de la Presidència, que per mitjà de la Guia d’usos i estil a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya estableix les pautes comunes per a la presència homogènia de la Generalitat a les xarxes socials. Des d’aleshores, i amb la contribució de la xarxa Realiter, la voluntat ha estat mantenir el contingut del diccionari permanentment actualitzat. En aquesta actualització concreta, destaca especialment l’aportació de l’Observatori de Neologia (OBNEO) de la Universitat Pompeu Fabra.

Si hi trobeu a faltar algun terme d’interès podeu escriure’ns a la Bústia de suggeriments o comentar-ho per mitjà del Twitter.