Paraules habitables, la nova sèrie de pòdcasts elaborats pel TERMCAT i La Xarxa+

imatge dels pòdcasts

Des d’avui ja es pot consultar al web de La Xarxa+, la plataforma impulsada per la Xarxa Audiovisual Local, el primer llançament de la sèrie de pòdcasts Paraules habitables, elaborats conjuntament per La Xarxa+ i el TERMCAT amb la intenció de difondre de manera divulgativa aspectes d’interès general sobre la terminologia catalana de diversos àmbits especialitzats que tenen un ressò i una presència social molt rellevant.

La sèrie, que inclou set pòdcasts que s’incorporaran a la plataforma al llarg d’aquest estiu, presenta un conjunt de converses en què, de manera informal, els terminòlegs del TERMCAT que han estudiat amb més detall els termes de cadascun dels temes tractats expliquen aspectes d’interès, anècdotes, criteris, dubtes i decisions que s’han pres per poder proposar les formes catalanes més adequades per a cada cas.

Paraules habitables ens acostarà a termes de tecnologia, esport, feminisme, gastronomia, emergència climàtica, LGBT i xarxes socials.

La iniciativa, coordinada per Anna Murgadas, de La Xarxa+, i Sandra Cuadrado, del TERMCAT, neix de la voluntat de contribuir al coneixement dels termes catalans i d’explicar de manera amena la feina que es duu a terme al Centre de Terminologia. La línia de pòdcasts de La Xarxa+, un referent en qualitat i, especialment, en proximitat, atesa la capacitat dels mitjans locals per a explicar i construir relats des del coneixement profund de les comunitats que els envolten, ofereix un marc privilegiat per a aquest projecte.