Nous termes a la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils

Nous termes a la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils

El TERMCAT publica una nova edició de la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils que inclou 40 termes nous, elaborats amb el suport d’experts de l’àmbit. L’obra conté ara un centenar de termes catalans, amb definicions, equivalents en castellà, francès i anglès, i notes explicatives.

Els nous termes, que es poden consultar a l’apartat “Noves incorporacions” del diccionari, fan referència tant a maquinari (com ara telèfon plegable o telèfon amb pantalla plegable per a l’anglès foldable phone), com a prestacions (resposta intercalada per a interleaved posting i entrada de text predictiu per a predictive text entry), i també a funcions de seguretat (desbloqueig facial per a face unlock i desbloqueig dactilar per a fingerprint unlock).

La terminologia dels dispositius mòbils es pot complementar amb els termes recollits en un altra obra del TERMCAT, també en permanent actualització: la Terminologia de la ciberseguretat.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 150 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, i es pot consultar tant al web del TERMCAT com al portal específic TIC.