Nous termes de ciberatacs i criptomonedes a la Terminologia de la ciberseguretat

Nous termes a la Terminologia de la ciberseguretat

El TERMCAT publica una nova edició de la Terminologia de la ciberseguretat que inclou un centenar de termes nous, elaborats amb el suport del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i d’altres experts de l’àmbit. L’obra conté ara 360 termes catalans, amb definicions, equivalents en castellà, francès i anglès, i notes explicatives.

Els nous termes, que es poden consultar a l’apartat “Noves incorporacions” del diccionari, fan referència sobretot a nous ciberatacs, com ara apilament d’anuncis (en anglès, ad stacking), atac de formulari (formjacking), degoteig de galetes (cookie dropping), hipertrucatge (deepfake), intrusió per Bluetooth (bluesnarfing) o pesca per veu (vishing).

El recull també té ara un extens repertori de termes vinculats a les criptomonedes: altcoin, bitcoin, balena, criptomoneder, minar, mineria furtiva, oferta inicial de moneda/ICO...

Per a aquest projecte el Consell Supervisor del TERMCAT ha normalitzat més d’un centenar de casos en què hi havia dubtes de tipus denominatiu o conceptual, amb la col·laboració d’experts del Cesicat i del Comitè TIC del TERMCAT.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 150 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, i es pot consultar tant al web del TERMCAT com al portal específic TIC.