La terminologia de l’administració electrònica catalana, una referència per al gallec

© imatge fons: iStock / L Петр Степанов

La Universitat de Santiago de Compostel·la acaba d’editar el primer lèxic en gallec dedicat a la terminologia de l’administració electrònica, fruit d’un acord amb el TERMCAT que els ha permès prendre com a referència el diccionari en línia Terminologia de l’administració electrònica i els processos que va publicar el Centre de Terminologia.

L’obra del TERMCAT, del març de 2014, es va fer amb la col·laboració del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya i inclou 164 fitxes terminològiques que contenen denominacions en català, castellà, francès i anglès, i definicions i notes explicatives en català. Els termes corresponen als sis àmbits temàtics següents: infraestructures tecnològiques, tramitació electrònica, seguretat, procediment administratiu, qualitat i planificació estratègica, i anàlisi, millora i simplificació de processos. 

El TERMCAT facilita la descàrrega i la reutilització de les seves obres per mitjà del servei de Terminologia Oberta, que ofereix actualment més de 100 repertoris terminològics sota llicències Creative Commons.