Piular, tauleta tàctil i clúster entre els termes més cercats

internet

L’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació ha estat, durant els primers mesos del 2011, el que ha generat més cerques al Cercaterm. Entre els termes més escrits en el quadre de cerca destaquen tablet (en català, tauleta tàctil), link (en català, enllaç), online (en català, en línia), hardware i software (les formes angleses que corresponen a maquinari i programari), blog (en català, blog), piular (en anglès, to tweet), finestra emergent (en anglès, popup window) i finestra latent (en anglès, pop-under window).

També l’àmbit econòmic, en el qual la creació de paraules noves és habitual, genera cerques de termes com ara cluster (en català, clúster), holding (en català, hòlding o grup d’empreses), stock (en català, estoc) o lobby (en català, lobby).

Els esports, amb termes com ara corner (en català, córner), trekking (en català, tresc) o windsurf (en català, surf de vela), i la gastronomia, amb termes com ara xauarma i càtering, completen la llista d’àmbits de cerca més freqüents.

En general, les estadístiques de termes més consultats al Cercaterm ens indiquen que les àrees temàtiques més propenses a la creació de neologismes i les vinculades a l’actualitat són les que susciten més interès entre els usuaris.

Recordeu que tant la selecció d’àrea temàtica com els diversos filtres disponibles per a la cerca avançada us poden ajudar a afinar els resultats obtinguts.